Quartz Laminam

Cuartul se găsește din abundență în pământ, fiind al doilea ca si cantitate după apă. Este cea mai obișnuită formă de rocă minerală, piatra naturala de pe planeta noastră. Este natural, rezistent la zgarieturi si lovituri. Cuarțul are chiar și o cotă de 7 pe Scala lui Moh ca duritate, o unitate de măsură care este folosită pentru a măsura rezistența la zgârieturi a unui material. Numai diamantele au duritate 10, iar topazul și safirul sunt mai grele decât cuarțul.

Blaturile din cuarț sunt într-adevăr la duritate ca niște stânci, pentru că ele sunt fabricate aproximativ 100 % din cuarț. Spre exemplu, granitul poate conține doar 50 procente de cuarț. Celelalte minerale găsite din granit îl fac mai moale, poros și vulnerabil la zgârieturi și pete. În întreaga industrie de mobilier și de construcții, toate blaturile din cuarț sunt realizate cu 93 % cuarț și doar 7 % pigmenți și rășini. Amestecul prescris are ca rezultat un produs care extrem de durabil, nu este poros și este de două ori mai puternic decât granitul.

Fazele de proiectare și de debitare ale fabricării cuarțului sunt, practic, aceleași în întreaga industrie și mai mulți producatori de materiale compozit oferă garanții pentru produsele lor de până la zece ani. De asemenea aceste blaturi, fiind fabricate cu folosirea unui proces controlat electronic, pot optimiza cantitățile de materie prima folosita;lucru neintalnit in procesul de fabricare a blaturilor din granit natural.

Companiile producătoare spun că Pavajele de cuarț, în comparație cu cele din piatra naturala, sunt mult mai rezistente chiar și prin simplul motiv că nu au fisuri. Această suprafață plată este neporoasă și este mai puțin probabil să prindă bacterii. Etanșarea îmbinărilor împiedică absorbția bacteriilor și umidității. Îmbinările de cuart, în schimb, nu necesită garnituri de etanșare. Suprafața impenetrabilă a blatului din Quartz îl face de asemenea foarte rezistent la petele și la efectul de îmbibare a lichidelor acide cum ar fi vinul, sucul de lamaie și oțetul. În plus, procesul de fabricație, permite să fie imitate alte materiale naturale cum ar fi calcarul, care este foarte moale, predispus la zgârieturi și poros. O suprafață de cuarț este solidă și rămâne impermeabilă la apă, umiditate sau bacterii și nu va dezvolta fisuri sau zgârieturi. Cu aceste avantaje, fac să fie o alternativă serioasă a granitului.