SOLUTII COMPLETE

Consultanță tehnică si estetică.
Tipuri de prelucrare

Margini de blaturi

La etapa proiectarii blaturilor de bucătărie se determină finisajul cantului în funcție de preferințele clientului, blaturile din quartz reprezintă varianta cea mai potrivită ca metodă de prelucrare și ca preț în comparație cu blaturile din piatră naturală. Se pot evidentia în mai multe tipuri de profil:

 • Drept 
 • Semibaston
 • Bizot
 • Semibizot
 • Complex

Quartz-ul – acest tip de material este foarte apreciat de către designeri fiind considerat versatil și extrem de nepretențios la prelucrare.

Forme

Blaturi de bucătărie

Pentru amplasarea unui blat de bucătărie se folosesc cîteva forme standarte:

 • în formă de linie – în general destinația unui singur bucătar și sunt poate cele mai frecvente, în timp ce  amplasarea mobilei de bucătărie trebuie sa fie cat mai functională. Compacte dar funcționale solicită de la bucătari să fie ordonați. Aceasta se realizează prin poziționarea blatului de quartz pe o suprafață maxim posibilă. Bucătăriile pe un perete permit și amplasarea unei configurații inguste a chiuvetelor și a aragazului.
 • în formă de L –  în acets caz este necesară o bucătărie cu dimesiuni generoase de peste 4 m. Aceaste tipuri de bucătării sînt considerate cele mai ergonomice moduri de organizare. Fiind de o formă compactă face ca toate să fie la îndemână fără să fie înghesuit. 
 • în formă de U –  bucătăria în aceatsă formă poate asigura mult spaţiu de lucru şi de depozitare. Acest avantaj este baza unei organizari eficiente, cu un blat de dimensiuni generoase și cu supliment în formă de insulă poate găzdui toate cele necesare la zi, dar cele ce nu mai folosec. O perfectă organizare pe circuitul de productie.
 • tip insulă – supliment necesar și indespensabil în cazul unui spațiu închis. 
Strategii

Soluții pentru gestionarea proiectelor

ArtGranit propune o nouă metodă care să vina in sprijinul profesioniștilor din industria mobilei și amenajarilor interioare, suport în proiectarea blaturilor de bucătărie. Specialiștii noștri vor veni cu soluții ce vor permite configurarea integrală a unui spatiu proiectat iclusiv de la finisajele pentru pereti din plăci de Quartz și pardoseala, până la blaturile folosiite la bucătării. Blaturile pentru bucătării pot fi configurate si asezate pe mobilierul existent. Se poate prelua comanda conform schițelor proiectate. Rezultatul final poate fi vizualizat in forma de schițe, dar și în modulul online pus la dispoziție de ARTGRANIT, iar prețurile articolelor de cuarț sînt calculate imediat cu reducerile corespunzătoare.

Nu zgârieturi

Ca și granitul are un nivel ridicat de rezistență la zgârieturi.

Igienic

Componența sa non-poroasă nu permite accumularea bacteriilor.

Trainic

Are o structură, ca diamantul, extrem de rezistentă la lovituri.

Reparabil

La defecțiuni poate fi ușor reparat cu material de aceeași componență și nuanță.

Antisolar

Culoarea are o rezistență maximă la razele ultraviolete.

Refractar

Blaturile de cuarț au o rezistență ridicată la temperaturi mari.

Versatil

Cuartz-ul are o structură densă ce nu permite apei să patrundă.

Ecologic

Peste 75% din componență constă din materiale reciclabile.

Antiacizi

O remarcabilă rezistență a suprafețelor împotriva acizilor si sarurilor.

Transportabil

Este ușor de manipulat fiind compus din cateva elemente.

Ce tip de bucătărie ai?

Este simplu să primesci răspunsuri

 

O bucătărie modernă este inimaginabilă fără un blat de bucatarie pentru masa de lucru. Acest accesoriu își argumentează utilitatea prin calitățile sale atât practice, cât și estetice. O piesa indespensabilă a esteticii personale.

Spațiul de lucru din jurul unui blat de bucatarie este expus mereu la acțiunea lichidelor cu pigmenți, lichidelor acide precum și acțiunilor termice sau mecanice. Iată de ce atunci când se alege blatul de bucătărie, trebuie luate în calcul aspectele ce țin de igienă, funcționalitate, rezistență și îngrijire.

Blatul de bucătărie din cuarț compozit respectă toate cerințele celor mai exigente gospodine fiindcă:

 • are o rezistență sporită la zgârieturi sau mătuiri
 • este extrem de igienic datorită structurii non-poroase a cuarțului, ceea ce nu permite apariția bacteriilor și a microorganismelor
 • rezistă în fața acizilor și a petelor de ceai, sucuri sau vin
 • întreținerea este ușoară, nu e nevoie decât de o lavetă moale, apă caldă și puțin detergent obișnuit.
 • este disponibil într-o paletă variată de culori și finisaje
 • rezistent la lovituri și ușor de restabilit

Alegerea corectă a unui blat de bucatarie poate fi dificilă, dar și costisitoare. Dar cei care înțeleg beneficiile produselor din cuarț compozit, investesc în calitate și durabilitate.

La Art Granit veți găsiți orice modelde blat de bucatarie, dar si blaturi tip insulă care se vor integra perfect în designul locuinței dumneavoastră. Cea mai variată gamă de produse din piatră artificială din Romania și o echipă de profesioniști în prelucarerea pietrii ce vin cu solutii complecte pentru orice spatiu. Fabrica de blaturi din piatră naturală și din cuart din Otopeni oferă garanție pentru toate produsele de 24 luni și o exploatare de 20 ani.